Нема петљања са сто посуда и компликованим поступком, као што је случај са тортама
Уместо компликоване чоколадне торте, изненадите укућане чоколадним колачем из тигања. Нећете веровати колико се лако прави, а какав укус добијате. Постаће вам омиљени колач!
Састојци:
- 1 шоља шећера
- ½ шоље смеђег шећера
- 1 шоља брашна
- ½ шоља какао праха
- 1 и по кашичица прашка за пециво
- ¾ кашичице соли
- ½ шоље мешавине млека и павлаке за кување
- 4 кашике растопљеног путера
- 1 кашичица чистог екстракта ваниле
- 1 шоља топле кафе (по жељи кафу заменити топлом водом)
- шећер у праху за посипање
Прочитајте још: ВОЋНИ КОЛАЧ С ЈАБУКАМА који се прави за час! Најукуснија посластица за уживање (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Загрејати рерну до 180 степени. Тигањ од ливеног гвожђа премазати спрејом против лепљења. У већој посуди сјединити бели и смеђи шећер, брашно, какао прах, прашак за пециво и со. У мањој посуди сјединити мешавину млека и павлаке за кување са истопљеним путером и екстрактом ваниле. Додати мокре састојке сувим и све добро измешати да се сједини. Добијено тесто пресути у припремљен тигањ и загладити.
Шољу топле кафе прелити преко теста, без мешања. Тигањ затим ставити у рерну и пећи док ивице не почну да изгледају хрскаво, с тим да би средина колача требало да делује мекано. У просеку око 25 минута. Оставити након печења да се охлади 10 минута и декорисати шећером у праху. По жељи додати куглу сладоледа или шлаг крем.
БОНУС ВИДЕО: