Nema petljanja sa sto posuda i komplikovanim postupkom, kao što je slučaj sa tortama
Umesto komplikovane čokoladne torte, iznenadite ukućane čokoladnim kolačem iz tiganja. Nećete verovati koliko se lako pravi, a kakav ukus dobijate. Postaće vam omiljeni kolač!
Sastojci:
- 1 šolja šećera
- ½ šolje smeđeg šećera
- 1 šolja brašna
- ½ šolja kakao praha
- 1 i po kašičica praška za pecivo
- ¾ kašičice soli
- ½ šolje mešavine mleka i pavlake za kuvanje
- 4 kašike rastopljenog putera
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 1 šolja tople kafe (po želji kafu zameniti toplom vodom)
- šećer u prahu za posipanje
Pročitajte još: VOĆNI KOLAČ S JABUKAMA koji se pravi za čas! Najukusnija poslastica za uživanje (RECEPT)
Priprema:
Zagrejati rernu do 180 stepeni. Tiganj od livenog gvožđa premazati sprejom protiv lepljenja. U većoj posudi sjediniti beli i smeđi šećer, brašno, kakao prah, prašak za pecivo i so. U manjoj posudi sjediniti mešavinu mleka i pavlake za kuvanje sa istopljenim puterom i ekstraktom vanile. Dodati mokre sastojke suvim i sve dobro izmešati da se sjedini. Dobijeno testo presuti u pripremljen tiganj i zagladiti.
Šolju tople kafe preliti preko testa, bez mešanja. Tiganj zatim staviti u rernu i peći dok ivice ne počnu da izgledaju hrskavo, s tim da bi sredina kolača trebalo da deluje mekano. U proseku oko 25 minuta. Ostaviti nakon pečenja da se ohladi 10 minuta i dekorisati šećerom u prahu. Po želji dodati kuglu sladoleda ili šlag krem.
BONUS VIDEO: