Испробајте рецепт који ће одушевити ваше госте
Иако ограничени састојцима којима их можемо спремити, укусом и декорацијом посних колача можемо одушевити родбину и блиске пријатеље за славском трпезом. Домаћице се поводом посних колача утркују у домишљатости. А чак и када није слава, а време је поста, засладите се овим колачима.
У наставку погледајте списак наших рецепата за посне колаче:
Састојци:
1,5 кг јабука
200 гр. шећера
250 гр. брашна прашак за пециво
ванилин шећер
200 гр. гриза
1 кашика цимета
Прочитајте још: Ручак готов за 15 минута: Слани мафини са печуркама и спанаћем које ћете обожавати (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
За прелив:
2 кашике какаоа
100 гр. шећера
300 мл воде
Припрема:
Изрендајте или исеците јабуке, додајте 100 гр. шећера и цимет. Смесу поделите на три дела. У посебној чинији помешајте брашно, 100 гр. шећера, прашак за пециво, ванилин шећер и гриз, па и ову смесу поделите на три дела. Подмажите плех, сипајте део смесе од јабука, преко део смесе са брашном, па тако наизменично док све не разлијете. Колач попрскајте са 150 мл воде и пеците сат времена на 200 степени. Скувајте шећерни прелив, па га топлог прелијте преко колача.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ