Ана Ивановић често са пратиоцима на Инстаграму дели фотографије из приватног живота, а овог пута је поделила занимјив рецепт.
Ана воли да спрема храну, а сада је припемила новогодишњи слаткиш и дала нам јасне инструкције како бисмо њен рецепт направили и у нашој кухињи.
Рецепт Ане Ивановић
- Пратите овај невероватни рецепт за „божићно дрвце слаткиш“ корак по корак и јавите ми да ли сте уживали у њему колико и моја породица и ја - написала је Ана.
Састојци:
- 300 г банана
- 160 мл бадемовог млека
- 100 г ољуштеног тахинија
- 2 кашичице сока од јабуке (јабуковаче)
- 110 г меда (често га смањим, пошто су банане довољно слатке)
- 1 кашичица чистог екстракта ваниле
- 240 г зоби
- 60 г бланшираног бадема
- 2 кашичице прашака за пециво
- 1/2 кашичице соли
Упутства:
Загрејте рерну на 180Ц. Мешајте банану, млеко, тахини, сок од јабуке, мед и ванилију док не постане веома глатка смеса.
Додајте преостале састојке осим зоби и ручно умутите. У миксеру умутите зоб док не постане брашно, додајте у смесу и добро измешајте. Сипајте тесто у жељене облике божићних колачића на плех намазан путером. Пеците око 25 минута, па оставите да одстоји и охлади ван рерне. Поспите их шећером у праху и уживајте!
Овако гласи рецепт Ане Ивановић који може да буде наш следећи кулинарски задатак.