Богат је витаминима Б и Ц.
Кисели купус је занимљиво јело које се прави ферментацијом листова купуса. Има посебан укус и лако се може направити код куће без икакве муке. Дакле, овде је једноставан рецепт за прављење киселог купуса код куће у само 5 једноставних корака.
Прочитајте још: Идеја за данашњи доручак: Направите АЈВАР ПИТУ
Порекло води из Кине
Ово јело се прави од купуса који се ферментише уз помоћ соли. Процес ферментације који се овде користи чини га корисним пробиотиком за тело. Невероватно је лако направити, а сигурно је јести чак и после много месеци. Каже се да потиче из Кине и има посебан укус. Његова конзумација је добра за здравље, јер је богата витаминима попут Б и Ц. Добра је за јачање имунитета и регулацију дигестивног здравља.
Корак 1
Уситните 1 кг купуса на танке и дуге траке налик траци. Уз купус можете да користите и сецкани лук, краставце, ротквицу и шаргарепу.
Прочитајте још: Будите мађионичар у кухињи: Деликатес од шницли какав још нисте пробали (ФОТО/ВИДЕО)
Корак 2
Купус и остало поврће (ако сте користили) ставите у посуду. На врх додајте 2 кашике соли. Премажите листове купуса сољу и нежно га масирајте да га упије.
Корак 3
Кад листови купуса почну да постају млитави и воденасти, чврсто их спакујте у зидане тегле. Прстима притисните листове и сипајте течност коју су листови пустили након мешања са сољу.
Прочитајте још: Данас спремамо КИФЛИЦЕ: Направите их корак по корак (ВИДЕО)
Корак 4
Лист купуса можете ставити и на остале листове како бисте били сигурни да су прекривени течношћу. Покријте теглу поклопцем чврсто. Следећа 24 сата непрестано проверавајте купус и притискајте га редовно да би био уроњен у саламуру.
Корак 5
Држите га даље од директне сунчеве светлости и пробајте га на свака 2-3 дана. Једном када приметите да је довољно кисео, једноставно га ставите у фрижидер.,
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ