Студије сугеришу да људи који брзо једу имају више килограма него они који полако једу.
Уколико спорије једете храну, то може имати позитиван ефекат на ваше здравље, хранљиви састојци ће се боље апсорбовати и то ће коначно имати значајне ефекте на процес мршављења. Студије сугеришу да људи који брзо једу имају више килограма него они који полако једу.
Прочитајте још: Принцезину ТАШНУ сада носе сви: Стил Кејт Мидлтон копирају младе глумице (ФОТО)
Успорено конзумирање хране
Према студији, ако жваћете сваки залогај око 30 секунди, то може умањити жељу за нездравим грицкалицама касније. Такође, то може смањити и уживање у оброку. Према томе, саветује се да сваки залогај жваћете између 10 и 15 секунди пре него што га прогутате. Узимајући све то у обзир, просечни оброк треба да траје око 20 минута.
Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА
Како да ручак дуже траје
Уз неколико савета можете и сами почети спорије да једете. Немојте се изгладњивати. Ако сте јако гладни, тешко је споро јести. Према томе, једите на време. Када осетите да сте гладни, тада треба нешто и да поједете, а између оброка можете нешто грицкати.
Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)
Више жваћите. Избројите колико пута жваћете неки залогај и покушајте да у будућности више пута сажваћете сваки залогај. Једите храну богату влакнима. Влакна подстичу здравље црева, а уз то, храну богату влакнима морате жвакати више пута да бисте је прогутали.
Пијте воду. Саветује се да попијете чашу воде пре сваког оброка. То ће вам помоћи да смањите унос калорија. Уз то, немојте користити никакве уређаје док једете. Уколико на пример, гледате телевизију уз јело, можете појести много већу количину хране него што бисте то учинили да не гледате телевизију.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ