Заиста је фрустрирајуће када у тегли џема или ајвара затекнете (непријатно изненађење) зеленкасти слој пахуљасте буђи. Уместо да га намажете на парче хлеба или палачинку, бићете приморани да га баците у смеће.
![1699697190_62587_zimnica-shutterstock-300051086_iff.jpg](/cache/images/5/9/5/5/5/59555588f3a351fc399a560905bce3e33867a141.jpg)
Ствар је још гора ако је у питању џем који сте сами припремили, због ове непријатне појаве сав ваш труд ће проћи узалудно. Да се ово не би поновило можете применити једноставан трик.
Након отварања тегле са џемом, окрените је наопако када је враћате у фрижидер.
На овај начин ће површина џема која је дошла у контакт са ваздухом, кашиком, несташним прстима и свим осталим стварима које могу довести садржај тегле у контакт са микробима који ће је контаминирати, остати притиснута уз поклопац, што смањује могућност размножавања бактерија и гљивица.
Решење је једноставно и ефикасно, а поред пекмеза применљиво је и на ајвар и сличне намазе.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ