Доносимо вам идеју за савршен слаткиш за викенд пред нама.
Кремасти колачи су омиљени свима, који иначе уживају у домаћим слаткишима. Доносимо вам рецепт за италијанске чпколадне кремпите, које ћа оставити потпуно невероватан утисак у односу на кремпите које сте до сада пробали.
Прочитајте још: ЛИСТА НАЈБОЉЕ ЈЕСЕЊЕ ОДЕЋЕ: Ових 7 ствари треба да имате у ормару! (ФОТО)
Састојци за италијанске чоколадне кремпите:
- 400 грама лиснатог теста
- 4 кашике шећера у праху
- 250 милилитара млека
- 2 жуманцета
- 50 грама шећера
- 1 кашика брашна меког
- 1 кашика густина
- 1 кесица ванилин шећера
- 50 грама чокалде за кување
- 50 грама путера или маргарина
- 150 милилитара слатке павлаке
Упутство за припрему:
Лиснато тесто поделити на три дела и растањити на димензије по својој мери, све у зависности колики плех имате. Сваку кору посебно пећи, 20 минута на 200 степени, затим извадити из рерне, па преко коре равномерно посути 2 кашике шећера у праху и вратити у рерну на 3-4 минута, да се шећер карамелизује. Овако испечене коре оставити да се охладе.
Прочитајте још: Једноставно, а УКУСНО: Брзински ручак из рерне који се сам СПРЕМА (РЕЦЕПТ)
У млеко сипати шећер, жуманца, ванилу, брашно и густин, све добро измешати жицом па скувати.
У скуван и врућ фил, додати чоколаду за кување и мешати да се чоколада потпуно истопи. Фил затим покрити провидном фолијом и оставити да се охлади.
Прочитајте још: Нема гладовања: Проверена ДИЈЕТА за менопаузу и болну менструацију (ЈЕЛОВНИК)
У охлађен фил додати путер и добро измиксати.
Посебно умутити слатку павлаку, па и њу додати у фил и још једном све добро измиксати.
Филовати кремпиту на следећи начин: кора, фил, кора, фил и на крају кора. Оставити нафиловану кремпиту да се добро охлади. Пре служења посути преко коре какао у праху, исећи на коцке и послужити.
Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби
Што се фила тиче, можете да направите једну ипо меру, уколико волите да је кремпита више кремаста. Мислим да ћу следећи пут и ја то урадити. Да се разумемео, кремпита није сува, али за мој укус, мислим да ипак треба мало више фила.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ