Савршен колач може бити само кремпита којој нико не може да одоли
Састојци:
лиснато тесто (1 паковање замрзнутог - 500 гр. или два паковања свежег)
10 јаја
1,5 л млека
150 гр. густина
350 - 400 гр. шећера
30 гр. ванилин шећера или 2 кашике ароме од ваниле
30 гр. желатина (чаша воде)
ако волите мало лимунове корице
Припрема:
Лиснато тесто развуците па испеците у рерни. Друго лиснато тесто исеците па испеците.
На ринглу ставите око литар млека. Одвојите жуманца од беланаца. У жуманца додајте шећер и густин, као и ванилин шећер. Затим у проврело млеко ставите умућена жуманца и мешајте док се не згусне.
У посебну чинијицу размутите желатин са мало воде. Када желатин набубри додајте га у жути фил.
Добро измешајте и оставите да се прохлади. Умутите беланца у баш чврст шне. Затим додајте беланца у жути фил, као и рендану корицу лимуна. Филујте корице које сте испекли и то је то.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ