Кремпита има више начина припреме
Кремпита је чувена посластица која се прави од лиснатог теста, а између иде фил од ваниле. Свака домаћица има неки свој рецепт за познати колач, а ми предлажемо да испробате италијанску верзију у коју се додаје и фил од воћа који јој побољшава укус и чини освежавајућом. Уживајте!
Прочитајте рецепт за лажну кремпиту.
Састојци:
- 500 г лиснатог теста
- 800 мл млека
- 3 жуманцета
- 6 кашика шећера
- 20 г ванила шећера
- 6 кашика скроба
- 80 г путера
- 200 мл слатке павлаке
- За воћни фил:
- 400 г бобичастог воћа
- 100 г шећера
- 30 г скроба
- 100 мл воде
Припрема:
На побрашњеној површини развуците лиснато тесто да буде величине плеха за рерну. Ставите га на плех и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20 минута. Покријте крпом и оставите да се охлади. У шерпи помешајте млеко, шећер, ванилин шећер, жуманца и скроб. Добро промешајте тако да нема грудвица. Кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Склоните са шпорета, па додајте путер и мешајте док се не истопи. Сипајте слатку павлаку и добро умутите. У шерпи помешајте воће и шећер, а у некој посуди размутите скроб са водом и додајте у воће. Кувајте док не крене да кључа, па оставите на шпорету још 5 минута. Лепо испасирајте, па додајте размућени скроб и промешајте. Оставите 10 минута да се охлади. У калуп ставите кору, премажите жутим филом, а затим и воћним, па ставите другу кору. Оставите у фрижидеру 6 сати и служите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ