Овај колач ће вас засладити и освежити.
Ово је рецепт за колач који је идеалан за топле летње дане, када вам треба слатко освежење.
Лако се припрема и не захтева печење.
Прочитајте још: Домаћи КРЕМАСТИ сладолед од ОРАШАСТИХ ПЛОДОВА, спреман за 20 МИНУТА! (РЕЦЕПТ)
Састојци:
Кора:
једно жуманце
200 грама млевеног кекса
100 грама маргарина
Фил:
400 г крем сира
200 мл слатке павлаке
100 г шећера у праху
20 већих листића нане
1 лимета
1 кесица желатина у праху
арома менте (пар капи због боје)
Припрема:
Кора: У велику посуду сипати млевени кекс и прелити га отопљеним маргарином, потом додати једно жуманце. Руком сјединити ове састојке. У калуп обложен папиром за печење, или фолијом, утиснути смесу, и добро је притискати док се не поравна. Одложити у фрижидер како би се кора стврднула.
Папир за печење или фолија су неопходни како бисте колач након хлађења лакше извадили из калупа.
Фил: Од лимете нарендати ситно корицу и нацедити сок. У блендер ставити листиће нане, додати сок од лимете и уситнити нану. У одговарајућу дубљу посуду ставити крем сир, додати шећер у праху и благо умутити, а у другу посуду посебно умутити слатку павлаку.
Прочитајте још: Идеалан колач за топле дане: Чизкејк са лимуном и кокосом
У крем сир додати умућену слатку павлаку и сјединити их мешањем. Накапати пар капи ароме од менте због боје.
У зависности од тога какву боју желите да постигнете, толико капи ставите.
Желатин прелити са четири кашике хладне воде и оставити да набубри. Набубрели желатин ставити на тиху ватру да се отопи, уз стално мешање, али водити рачуна да не проври. Припремљени желатин сипати у крем и умутити.
На крају у смесу додати сецкану нану и нарендану корицу од лимете. Промешати добро кашиком и ставити крем преко корице. Поравнати површину крема и оставити колач неколико сати у фрижидеру да се охлади и стврдне.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ