Ono što nam se najviše dopada jeste kratak vremenski period koji je potreban kako bismo pripremili ovu torticu...
Ukoliko nemate više ideja za savršeni nedeljni desert, mi vam donosimo odličan penasti predlog koji će svi u vašoj okolini obožavati.
Pročitajte još: Ne prosipajte vodu od pirinča, prosipate novac! Voda puna skroba rešava još jedan čest kuhinjski problem!
Penasta kora, red žutog fila, red jagoda, red šlaga...pa opet.
Sastojci za koru:
- 10 belanaca
- 300 grama šećera
- kašika sirćeta
Sastojci za žuti fil:
- 500 mililitara mleka
- 10 kašika šećera
- 10 žumanaca
- 4 kašike brašna
- 3 kašike gustina
Priprema kore:
Pročitajte još: Ako niste stigli da pojedete sve BANANE koje ste kupili, postoji trik koji će im produžiti rok
Umutiti 10 belanaca i polako dodati 300g šećera i jednu kašiku sirćeta. Mutiti dok se ne dobije sjajna smesa u kojoj šećer više “ne krcka”. Razliti smesu u odgovarajući pleh i peći na sledeći način:
Najpre 10 minuta na 200 stepeni, zatom 10 minuta na 150 stepeni i 60 minuta na 100 stepeni.
Ostaviti da se dobro ohladi pre filovanja.
Priprema žutog fila:
Zagrejati 500ml mleka i dodati 10 kašika šećera. Odvojeno umutiti žumanca i dodati 4 kašike brašna i 3 kašike gustina. Ovu smesu uz mešanje dodati u mleko i kuvati na pari. Zatim ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi dodati jedan umućen margarin.
Pročitajte još: Možda ćete se iznenaditi: Znate li da ove namirnice u sebi sadrže veštačke boje?
Umutiti slatku pavlaku da bude čvrsta. Potom iseći jagode. Koru možete podeliti na 2 ili 3 dela, i zatim filovati sledećim redom: žuti fil, jagode, beli fil. I ponoviti zavisno od toga koliko kora imate.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU