Уколико немате идеју за домаће слаткише доносимо вам традиционални рецепт.
Ово су фине, ваздушасте и укусне крофнице са мирисом на детињство и одрастање према традиционалном рецепту. Брзо се припремају, а још боље је што не упијају уље.
Прочитајте још: Како да "преварите" мозак да научи нови језик? 3 ствари које морате да пробате
Састојци за крофнице:
- 1 јаје
- 180 милилитара јогурта
- 2 ванилин шећера
- 2 кашике кристал шећера
- 200 грама глатког брашна
- ½ прашка за пециво
- уље да покрије дно шерпе
- по жељи рендана корица лимуна
Припрема крофница:
У посуду сјединити јаје, јогурт, ванилин шећери кристал шећер. Додајете постепено брашно и прашак за пециво, узмутите. Треба да добијете фину густу смесу.
Прочитајте још: Користите их свакодневно, а не знате да су они ЛЕГЛО заразе: Ово су ПЕТ најпрљавијих места у КУХИЊИ
У дубљу шерпу ставите уље да се загреје на најјачој температури, затим смањити мало. За проверу уља, убацити чачкалицу, ако се праве мехурићи, уље је спремно.
Прочитајте још: "Због сигурности морао сам да прекинем певање": Никола Роквић доживео ДРАМУ на наступу (ФОТО)
Једном кашичицом узимате смесу, а другом скидате и спуштате у шерпу. Видећете да ће се крофнице саме окренути. Готове су кад добију злаћкасту боју. Вадите их рупичастом кашиком и стављате на убрус. Кад су се прохладите посипате шећером у праху, топингом од чоколаде или јагода.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ