Ukoliko nemate ideju za domaće slatkiše donosimo vam tradicionalni recept.
Ovo su fine, vazdušaste i ukusne krofnice sa mirisom na detinjstvo i odrastanje prema tradicionalnom receptu. Brzo se pripremaju, a još bolje je što ne upijaju ulje.
Pročitajte još: Kako da "prevarite" mozak da nauči novi jezik? 3 stvari koje morate da probate
Sastojci za krofnice:
- 1 jaje
- 180 mililitara jogurta
- 2 vanilin šećera
- 2 kašike kristal šećera
- 200 grama glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- ulje da pokrije dno šerpe
- po želji rendana korica limuna
Priprema krofnica:
U posudu sjediniti jaje, jogurt, vanilin šećeri kristal šećer. Dodajete postepeno brašno i prašak za pecivo, uzmutite. Treba da dobijete finu gustu smesu.
Pročitajte još: Koristite ih svakodnevno, a ne znate da su oni LEGLO zaraze: Ovo su PET najprljavijih mesta u KUHINJI
U dublju šerpu stavite ulje da se zagreje na najjačoj temperaturi, zatim smanjiti malo. Za proveru ulja, ubaciti čačkalicu, ako se prave mehurići, ulje je spremno.
Pročitajte još: "Zbog sigurnosti morao sam da prekinem pevanje": Nikola Rokvić doživeo DRAMU na nastupu (FOTO)
Jednom kašičicom uzimate smesu, a drugom skidate i spuštate u šerpu. Videćete da će se krofnice same okrenuti. Gotove su kad dobiju zlaćkastu boju. Vadite ih rupičastom kašikom i stavljate na ubrus. Kad su se prohladite posipate šećerom u prahu, topingom od čokolade ili jagoda.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU