Да ли имате бољу идеју за лагану вечеру за целу породицу?
Овај рецепт идеалан је и за оне који тренутно посте, за оне који не конзумирају глутен и који не конзумирају брашно. Ланене тортиље су веома калоричне па гледајте да не поједете све одједном, али су одлична подлога за било који оброк.
Прочитајте још: Доказане предности ВЕГАНСКЕ исхране: Биљном исхраном спашавате себе, планету и животиње
Састојци:
- 100 грама лана
- 125 милилитара воде
- пола кашичице соли
Припрема:
Ставити воду да проври у мању шерпу и посолити је, пре тога свеже самлети лан. Кад вода проври склонити шерпу са рингле, додати млевени лан и добро измешати, најбоље силиконском шпатулом, вратити кратко на ринглу на најмању температуру и мешати док маса не постане попут теста. Сипати то на тањир и поделити на 4 дела. Од сваког дела формирати лоптицу. Ради се са топлом масом.
Тортиље најбоље развијајте на силиконској подлози, прекријте их папиром за печење и тако развијте не превише танку тортиљу, онда одговарајућом чинијом направите облик да буду округле баш као модлом.
Загрејати тигањ без додавања уља, на некој умереној температури, лагано пребацити тортиљу на тигањ да се пече кратко са сваке стране. То урадити са све четири лоптице.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ