Да ли сте некада пробали ову необичну комбинацију укуса?
Мало хладнији летњи дани одлично се слажу са добрим слаткишима пуних укуса. Доносимо вам једну необичну комбинацију по мери правих сладокусаца.
Прочитајте још: Само одржавање базена кошта као МАЊИ СТАН У БЕОГРАДУ: Завирите у дом фудбалера Немање Матића и његове супруге (ФОТО)
Састојци за припрему:
- 300 грама кора за питу
- 500 грама ораха
- 100 грама путера
- 3 јаја
- 900 грама свежег сира
- 150 грама павлаке
- 200 грама шећера
- арома ваниле
- 1 мала кашика густина
Припрема:
У калуп за торте, 24 центиметара промера, дно премазати истопљеним путером потом ставити 2 листа коре за питу и преко уситњене орахе. Након тога стављати по један лист коре за питу и овај корак поновити 5 пута.
У дубокој посуди измешати миксером сир, павлаку, шећер и арому ваниле. Када сте добили кремасту текстуру додавати јаје по јаје. Довољно да се све умути, не мутити предуго.
Прочитајте још: Радост у дому Лидије Вукићевић: Њен наследник поделио важну вест (ФОТО)
Излити смесу преко задњег слоја ораха. Пребацити крајеве коре за питу према унутрашњости калупа и преко смесе. Премазати путером и посути са још мало ораха.
На крају и преко целог колача ставити још 2 листа коре за питу. Пећи на 180 степени око 50 минута.
Прочитајте још: Маша Терзић прославила рођендан без изабраника? Непосредно пред порођај организовала прославу, а Звездан је изјавио ово (ФОТО)
У међувремену по жељи направити мало агде. Агда је опционална ако желите мекане горње слојеве колача. Могу остати и као хрскави контраст кремастој средини.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ