Кисели краставичићи су омиљена салата многих, одлично се слажу уз готово свако јело, месо, кромпир, поврће.
Међутим, оно што нисте знали је и да је вода од киселих раставчића веома здрава, због чега не бисте требали да је бацате, већ је искористите у припреми салата и прилога, а ево и како.
Сирћетна течност од киселих краставца богата је електролитима па је можете попити без икаквих других додатака након напорног вежбања и тако повратити део вредних елемената које сте изгубили знојењем. Добар је и извор калијума који спречава грчење мишића. Припазите само да течност одвојите од белог лука, капра и других комадића зачина који се обично у њу стављају.
Кисели краставчићи кап нежна замена за сирће
Овај сок од киселих краставаца сматрајте нежном врстом сирћета којом можете зачинити разне врсте зелених салата, салату од кромпира и тврдо куваних јаја. Течност можете додати јогурту па направити прелив за салату или је искористити за маринаду меса. Налијте малу количину сирћетне киселине на кришке жутог лука. Тако ћете омекшати ове плодове, смањити њихову љутину и припремити их за додатак комплеснијим салатама од поврћа.
Вода од киселих краставчића мелем за коктеле
Кисела течност може послужити и за припрему необичних коктела! Сок киселих краставаца можете додати прљавом мартинију (уместо маслиновог сока који се обично ставља) или њиме "пресећи" чашицу вискија, што је постао велики тренд. На крају, сок од киселих краставаца одличан је лек и против мамурлука.