И љубитељи традиционалног сутлијаша тврде да је турски сутлијаш одличан.
Овај једноставан дезерт обожавају све генерације - од најмлађих због слаткоће, па све до оних најстаријих, које укус пиринча и млека враћа у детињство.
Овога пута предлажемо да одступите од традиционалног рецепта и пробате како се у Турској прави сутлијаш.
Прочитајте још: Најукуснији СУТЛИЈАШ у новом издању - Потребни су вам само суво грожђе и јаја! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Састојци:
1 шоља пиринча
3 шоље воде
500 мл млека
6 кашика шећера
1 кесица ванилиног шећера
1 кесица пудинга од ваниле
1 шака ораха
У односу на традиционални сутлијаш, ова турска варијанта садржи и пудинг.
Припрема:
Пиринач испирати од скроба док вода не постане провидно чиста, па га скувати на лаганој вари.
Додајти млеко и још мало кувати.
Пудинг прах помешати са ванилиним шећером и обичним шећером у мало млека, па прелити у преткодно куван пиринач у млеку.
Мешати све на лаганој ватри док се не згусне.
Готову посластису сипајти у чинијице које су предходно наквашене водом.
Декорисати са орасима, и кпослужити хладно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ