Употпуните свој роштиљ са класичном, тексашком или егзотичном маринадом.
Класична маринада
Састојци: 100 мл сунцокретовог уља, 100 мл маслиновог уља, 100 мл јабуковог сирћета, 2 кашичице соли, 2 чена белог лука, 1 кашичица бибера, 1/2 кашичице млевене црвене паприке, 1 црни лук.
Месо ће бити најбоље ако га оставите да преноћи у маринади.
Црни лук ситно насецкати, као и бели лук. Све састојке добро промешати. Умакати комаде меса у маринаду, слагати их у посуду, залити преосталом маринадом и поклопити. Оставити на хладном пар сати, најбоље преко ноћи. Пре печења месо извадити из маринаде, оцедити га и скинути са њега комадиће лука. Пећи прво са једне стране, потом са друге док не буде лепо запечено.
Прочитајте још: ЛИБАНСКА салата од ПЕРШУНА - рецепт за једноставно и брзо ПРЕДЈЕЛО!
Тексашка маринада
Састојци: 100 мл сунцокретовог уља, 250 мл пасираног парадајза, 2 кашичице мрвљеног чилија, 2 чена белог лука који је благо нагњечен, 2 кашичице Вочестер соса, 1 кашичица Табаско умака.
За припрему поновите све кораке као и код касичне маринаде.
Прочитајте још: Сочно и укусно, решење за сваки празник: Кремасти воћни колач са вишњама (ФОТО/ВИДЕО)
Егзотична маринада
Састојци: 2 кашике меда, 2 кашике соја соса, 2 кечапа, 2 сенфа, 2 кашике вочестер соса, 2 - 3 капи табаско соса, 2 чена белог лука, кашичица млевеног бибера, кашичица млевеног ђумбира, 2 кашичице соли.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ