Iskoristite jaja od Uskrsa
Recepti sa kuvanim jajima su naročito popularni posle Vaskrsa, kada skoro svi imamo kuvana jaja u kući i ne baš dovoljno ideja kako da ih iskoristimo.
Ako tražite dobar recept sa kuvanim jajima, naš predlog je ova salata od jaja i avokada. Ukusna je, pikantna i zasitna, jer jaja sadrže proteine, a avokado zdrave masnoće. Servirajte je na integralnom hlebu za zdrav i balansiran obrok tokom toplih dana!
Sastojci:
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 2 avokada
- 2 kašike majoneza ili jogurta
- sok polovine limuna
- 1 štap celera
- 1 kašika svežih začina (mirođija, peršun ili vlašac)
- so i biber
Recept za salatu sa kuvanim jajima i avokadom
Pripremite sastojke za salatu
Iseckajte sitno kuvana jaja, celeru uklonite niti i takođe ga sitno iseckajte. Avokado oljuštite ukoliko je tvrđi i isecite na kockice, a ako je mek, samo ga prepolovite, uklonite košticu i kašičicom izvadite meso u činiju u kojoj ćete servirati salatu od kuvanih jaja.
Pomešajte sastojke
Seckana kuvana jaja, avokado, svež začin i jogurt pomešajte u činiji, pa začinite limunovim sokom, solju i biberom. Ova salata sa kuvanim jajima i avokadom može da stoji do tri dana u frižideru, ali je najlepša kada je sveža.
(Stvar ukusa)
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU