Позната је као некадашња водитељка квиза “ТВ слагалица”, али и неко ко се залаже за здраву исхрану и указује колико је храна коју једемо важна за здравље.
Данијела Пантић Цонић активно промовише здраву исхрану, прецизније веганску. Када је донела одлуку да престане да једе месо?
Прочитајте још: ЗЕЛЕНИ тањир који даје ЕНЕРГИЈУ и добро РАСПОЛОЖЕЊЕ (ФОТО)
- Много тога је утицало на ту одлуку попут здравствених проблема са штитастом жлездом и хормонима, варирање тежине, тежина у стомаку и умор после месног оброка, а највише чињеница да никада нисам била љубитељ меса - каже Данијела.
И Данијелина породица ужива у њеним оброцима, јер стално спрема нове рецепте и истражујем разне комбинације. Често се чује да су активисти вегани врло агресивни у кампањама, у жељи да наметну свој поглед на свет.
- Постоје и агресивни невегани или сваштоједи, у жељи да наметну свој поглед на свет, а добар пример је лавина осуда Новака Ђоковића када је из исхране избацио месо - каже Данијела.
Прочитајте још: Дете лечите ЧАЈЕМ, а не знате да су НАНА и још неколико БИЉАКА ОПАСНЕ за њих
Шпагете триколоре са црвеним сосом
Састојци:
- цела зелена тиквица
- 2 дугачке шаргарепе
- дугуљаста млада цвекла:
- 2 средња свежа парадајза
- сушени парадајз
- 2 урме
- кашика маслиновог уља
- мало свежег или сушеног
- босиљка
- здрава со
Припрема:
Потребан вам је резач за танке шпагете или машиница за поврће. Други начин је да ножем исечете поврће на резанце. Можете користити само тиквице или тиквице и шаргарепе, без цвекле, али због боје и назива, пожељне су све три врсте поврћа. Сос припремите тако што ћете све састојке, осим зачина, самлети у блендеру. Када добијете сос, додајте зачине по жељи и прелијте шпагете.