Poznata je kao nekadašnja voditeljka kviza “TV slagalica”, ali i neko ko se zalaže za zdravu ishranu i ukazuje koliko je hrana koju jedemo važna za zdravlje.
Danijela Pantić Conić aktivno promoviše zdravu ishranu, preciznije vegansku. Kada je donela odluku da prestane da jede meso?
Pročitajte još: ZELENI tanjir koji daje ENERGIJU i dobro RASPOLOŽENJE (FOTO)
- Mnogo toga je uticalo na tu odluku poput zdravstvenih problema sa štitastom žlezdom i hormonima, variranje težine, težina u stomaku i umor posle mesnog obroka, a najviše činjenica da nikada nisam bila ljubitelj mesa - kaže Danijela.
I Danijelina porodica uživa u njenim obrocima, jer stalno sprema nove recepte i istražujem razne kombinacije. Često se čuje da su aktivisti vegani vrlo agresivni u kampanjama, u želji da nametnu svoj pogled na svet.
- Postoje i agresivni nevegani ili svaštojedi, u želji da nametnu svoj pogled na svet, a dobar primer je lavina osuda Novaka Đokovića kada je iz ishrane izbacio meso - kaže Danijela.
Pročitajte još: Dete lečite ČAJEM, a ne znate da su NANA i još nekoliko BILJAKA OPASNE za njih
Špagete trikolore sa crvenim sosom
Sastojci:
- cela zelena tikvica
- 2 dugačke šargarepe
- duguljasta mlada cvekla:
- 2 srednja sveža paradajza
- sušeni paradajz
- 2 urme
- kašika maslinovog ulja
- malo svežeg ili sušenog
- bosiljka
- zdrava so
Priprema:
Potreban vam je rezač za tanke špagete ili mašinica za povrće. Drugi način je da nožem isečete povrće na rezance. Možete koristiti samo tikvice ili tikvice i šargarepe, bez cvekle, ali zbog boje i naziva, poželjne su sve tri vrste povrća. Sos pripremite tako što ćete sve sastojke, osim začina, samleti u blenderu. Kada dobijete sos, dodajte začine po želji i prelijte špagete.