Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 облика понашања имају сјајне маме: Психолози кажу да ово ниједна не треба да заборави

Када жена постане мајка, не само што сада брине о једном маленом бићу које у потпуности зависи од ње, већ креће и на пут упознавања саме себе.

1718891832_shutterstock_2274763201.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Мајчинство доноси много лепих, али и тешких тренутака, у којима маме сазнају да су спремне и способне за све оно што су мислиле да не могу.

Није лако бити мајка, али је заиста посебно и прелепо, а мама петоро деце и психотерапеуткиња Кетрин Агранович открива којих то пет особина жену чине сјајном мајком.

1. Свесна је својих слабих тачака

Сматра себе неуспешном, стално се пореди са другима, свој брак и децу такође пореди са другима, али уместо да је то инспирише, само чини да се не осећа довољно добром. Иако то није нимало добро за њу, парадоксално, то је тера да се труди још више.

Због тога што јој је стало, што је свесна својих слабих тачака, стално се труди да утврди које то промене треба да уведе да би њеној деци било боље.

2. Стално се труди да расте

Што се жена боље осећа као особа, то ће бити боља мама, каже терапеуткиња за yоуртанго.цом. Зато се она труди да чита књиге које ће јој помоћи у личном расту, иде на разне курсеве, улаже у свој развој, а све како би била боља себи и својој деци.

Због тога што ради на себи, доноси хармонију и мир целом дому, који су малишанима важни за осећај безбедности.

3. Удовољава својим потребама

То што жена понекад оде на ручак са својим пријатељицама, што тежи интелектуалном и креативном напретку, што се опушта на некој масажи, може да јој помогне и да буде боља мајка. На крају крајева, и она је људско биће, и њене потребе су такође важне.

Када се она осећа добро и задовољна је, али на овај начин она учи и своју децу да брину о својим жељама и потребама.

4. Искрена је и свесна својих мана

Терапеуткиња каже да је особина добрих мајки то што умеју да се извине својој деци када погреше, што умеју да стану иза својих дела, чак и када направе грешку. Оне су довољно храбре да воде аутентичне разговоре са својом децом, па ће их можда и отворено питати шта им је потребно да би она за њих била боља мајка.

"Она није савршена, већ је људско биће пуно мана, као и сви ми, али је веома искрена у вези са тим и спремна је да се мења на боље због своје деце. И баш као што прихвата себе у потпуности, тако прихвата и своју децу, а прихватање отвара врата свему ономе добром што се крије испод наших мана", каже терапеуткиња.

5. Показује како се бори са стресом

Она учи своју децу како да се носе са тешким ситуацијама, показује им то на свом примеру. Било да је у питању јога, медитација, позитивне афирмације, вођење дневника, разговор са терапеутом или плакање зарад олакшања, ова мама прихвата живот у потпуности.

На крају, ваља имати на уму да нико од нас није савршен, и да је свака мајка својој деци најбоља, баш таква каква јесте.

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas