Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Заштитите косу од хлора: Шта треба да урадите пре уласка у базен?

Вода у базенима, која је обично хлорисана за дезинфекцију, може имати штетне ефекте на вашу кожу и косу. Да ли сте икада приметили тамнију кожу и грубљу косу када изађете из базена?

1719329670_shutterstock_2313443243.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Према студији спроведеној на пацовима, њихово крзно је постало суво, без сјаја и показало је значајне знаке губитка длаке након континуираног излагања хлорисаној води базена. Дакле, важно је за пливаче да чувају косу. Уз следеће кораке и савете, можете наставити да пливате, а да и даље задржите здравље и сјај своје гриве.

Пратећи ове савете, можете наставити да уживате у пливању без бриге о праменовима косе...

Туширање пре уласка у базен

Најважнији савет је да се истуширате пре него што уђете у базен. Већина људи се тушира ​​након пливања када су прекривени хлором. Међутим, ако је ваша коса мокра пре него што уђете у хлорисану воду, власи ће већ бити уроњене у чисту воду, а хлорисана вода неће моћи да уђе у њих и да изазове штету.

Намажите косу уљем пре пливања

Сви знамо да се уље и вода не мешају једно са другим. Ако је ваша коса већ прекривена уљем, хлорисана вода из базена неће моћи да оштети ваше праменове. Дакле, нека пракса буде наношење уља на косу пре уласка у базен. Кокосово уље је најбоље уље за ово, јер има максималну способност продирања и не испире се када дође у контакт са водом.

Капа за пливање

Капа за пливање направљена од латекса, силикона или ликре ће спречити да хлорисана вода дође у контакт са праменовима ваше косе, остављајући их тако нетакнутим. Када је ваша коса прекривена капом за пливање, остаће заштићена од свих метала или хемикалија у води у базену. Дакле, чак и ако идете у базен на мало купање, не бисте требали ићи без капе за пливање.

Туширање након изласка из базена

Колико год да сте у журби, не би требало да прескочите туширање после купања. На крају крајева, не желите да хлор, со и хемикалије остану на вашој коси док се не окупате. Вода у базену садржи штетне материје које је потребно уклонити из вашег тела након пливања. Оне не само да ће оштетити вашу косу, већ се могу показати и нездравим за цело тело. Боље је користити потпуно природан шампон, јер зависност од шампона на бази хемикалија може понекад да скине косу са њених природних уља и остави је сувом и ломљивом. Када завршите са пливањем, не заборавите да дубински кондиционирате косу, јер ће то вратити вашој коси влагу и оставити је меком и сјајном као и пре.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas