Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 природна еликсира за грип која проверено помажу: Направите их код куће

Кад стегну грип и прехлада а не помажу разне стрептолете и прозвиди из апотеке, окрените се природи и направите неки од ова три домаћа напитка која ће вас вратити у живот

1727505435_shutterstock_2369395563.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Јесен је стигла и након врелих дана чека нас захлађење, а са њом у пакету стиже и досадни грип.

Намирнице које се од давнина користе у лечењу прехладе и грипа издржале су и тестове скептичних научника. Сада се поуздано зна, а то су и исраживања потврдила, да бели лук, бибер и љути рен дижу из кревета.

Рен заузима посебно место међу природним лековима против грипа јер лековити састојци из корена ове биљке разблажују и покрећу секрет из плућа и тако олакшавају дисање и искашљавање.

 

И лимун проверено помаже јер делује као антибиотик. Пчелињи производи такође важе за врхунске антиоксидансе, а имају и антибактеријска и антиупална својства. Код првих знакова гриа препоручује се да се узме комадић саћа и жваће 10-15 минута на свака три сата, а мед да се узима сваког јутра.

Када је реч о зачинима, цимет је неприкосновен у борби са вирусима, нарочито у комбинацији са медом. А да бисте остали зрави, требаће вам и ђумбир, који има антисептичко дејство, а ако га користите као додатак чајевима и топлим напицима, смирује кашаљ.

Стога када вас загребе грло и нос процури посегните за неким од ова 3 дамаћа рецепта против грипа:

Ароматични сируп

У теглу нарендајте корен ђумбира који сте претходно очистили, исцедите два лимуна, па све залијте са 300 грама меда. Добро измућкајте, чувајте у фрижидеру и узмите три пута дневно по једну кашику.

Ова укусна комбинација помаже и код прехладе и код упале синуса.

Руски напитак с реном

Овај еликсир који се у Русији користи већ вековима помаже и у борби с вирусима и у лечењу болова у грлу.

У чашу топле воде ставите кашикуренданог свежег рене, кашичицу меда и кашичицу ренданог каранфилића. Пијуцкајте га полако стално мешајући јер ће рен пасти на дно. Дневно би требало да попијете барем три чаше овог напитка.

Романијски еликсир

Овај стари еликсир прави се од лимуна, меда, црног вина, млевеног цимета, мускатног ораха и каранфилића. У два литра хладне воде ставите 4 ситно сецкана лимуна без коре и 4 кашике меда, поклопите и пустите да кључа 20 минута. Затим додајте једну кашику млевеног цимета, исто толико мускатног ораха, пола кафене кашике млевеног каранфилића и 2 децилитра црног вина. Поклопите и оставите да кључа још 5 минута.

Стилл

Бонус видео

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas