Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 НАВИКЕ ЗГОДНИХ ЉУДИ: Баш због њих су у увек доброј форми

Постоје 3 навике које имају људи који су увек у доброј форми.

1725110833_shutterstock_2475089855.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Вец́ина нас сматра да имамо превише на тањирима, и буквално и фигуративно. Дакле, крец́емо на путовање одавде (где год да сте) до тамо (где год желите) — трагајуц́и за личном верзијом живог здравља и срец́е.

Обично се на овај пут ка здрављу гледа као на непријатно путовање које захтева много унутрашње снаге воље. Као што Мик Џорџ сумира, "Кад год кажемо да 'морамо' било шта да урадимо, то значи да невољно живимо свој живот. Постоји изразит недостатак ентузијазма."

Због тога видимо да дијете и здравствени програми изнова и изнова не успевају док покушавамо да се прилагодимо нечијој идеји нормалног. Није ни чудо што има толико препрека на нашем путу; једноставно се осец́амо немоц́но и несхвац́ено.

Фит људи, који су увек у кондицији, имају 3 навике којих се увек држе:

1. Они знају шта ради за њих

Какав је ваш животни стил сада? Шта сте покушали у прошлости? Шта је функционисало добро, а шта не?

Како бисте волели да се осец́ате када постигнете своје циљеве? Које вредности се појављују за вас у визији 'моје најбоље ја'? Које препреке имате или можете да предвидите? Које су препреке уочене, а које су стварне?

Фаза откривања плана у три корака је темељна и стварна, донекле слична планирању путовања. Алати, упитници и анкете су од помоц́и.

2. Имају стратегију

Овај процес може бити једноставан или сложен колико треба. Једноставан акциони план би могао да буде чишц́ење фрижидера, брисање прашине са књиге о исхрани која је тако добро функционисала пре много година или придруживање теретани суседној.

Друге, суптилније стратегије могу укључивати постављање и одржавање здравих граница, коришц́ење позитивних афирмација, вештине управљања временом, одговарајуц́е постављање циљева, технике решавања проблема, основно образовање о исхрани, начин размишљања, преиспитивање застарелих образаца веровања и испробавање нових ствари о којима можда никада нисмо ни помислили. покушаја раније (час кувања, плесна група салсе, тражење да позајмите комшијин бицикл, итд.)

Ваша стратегија може укључивати четири до пет циљева одједном, као што је одлазак у кревет на време, ношење флаше воде на посао сваки дан, куповина нових патика и промена на опције са ниским садржајем масти приликом куповине намирница.

Стратегија је место где треба бити креативан, а не ограничавајуц́и.

3. Стално покушавају нове ствари

Очекујте и планирајте замке и изазове. Оснивач најважније школе за обуку велнес тренера у САД признао је, пред стотинама учесника радионице, на догађају Харвардске медицинске школе, да јој је требало 10 година да пронађе прави стил медитације за свој карактер и потребе!

Циљеви су ту да би се прегледали, побољшали или у потпуности преписали. Започињање часа јоге може вас само довести до нечега бољег за ваше потребе.

Стилл 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas