Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИКОВИ ФБИ АГЕНАТА: 7 савета који вам могу помоћи да шармирате свакога

Човек се неће сећати шта сте рекли и урадили, али никада неће заборавити како се осећао поред вас - седам трикова агента ФБИ да шармирате сваку особу.

1726755479_Foto-Shutterstock-zavodjenje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Постоје људи који одмах привлаче пажњу. Лако склапају пријатељства, у центру су сваког друштва, а делује као да се не труде. Имају неке неухватљиве особине због којих другима изгледају пријатно и привлачно. Те неухватљиве квалитете називамо шармом.

Професор психологије Џек Шафер, бивши агент ФБИ-ја и бихејвиорални аналитичар, описао је како је морао да укључи свој шарм да би придобио људе. Занимљиво је да свака особа, уз помоћ одређених техника и редовног тренинга, може развити ове квалитете.

Тајна успеха је у томе. Ако током комуникације са вама особа почне да се осећа значајно, биће јој пријатно у комуникацији, осећаће се као центар ваше пажње и почеће да осећа искрену наклоност према вама.

Као што је неко познат рекао: „Човек ће заборавити шта сте рекли, шта сте урадили, али никада неће заборавити како се осећао поред вас.

Ако се сваки пут када комуницирате са вама, саговорник осећа веома добро, настојаће да комуницира како би поново доживео овај осећај. Према професору, златно правило шарма гласи: „Ако желиш да вас неко заволи, учите да се свиђа сам себи“.

А како то да учините? Користите седам тајни шарма по методи тајних агената:

1. Ставите саговорника у центар пажње

Сви људи су природно егоцентрични. А ако желите да придобите другу особу, не морате да покушавате да је заинтересујете причама о себи. Покушајте да себе ставите у други план, а интересе и потребе друге особе у центар ваше пажње.
А ако успете да охрабрите особу да прича о себи, а ваша повратна информација задовољава њене потребе (пажња, интересовање, подршка), већа је вероватноћа да ћете је шармирати.

2. Искрено се интересујте за њега и говорите симпатичне фразе

Саосећати значи придружити се осећањима саговорника. Ако видите да је особа узнемирена, можете претпоставити да је у невољи или је једноставно уморна. Можете рећи фразу: „Изгледа да сте данас имали тежак дан." То ће показати особи да примећујете његово расположење и осећања. Ако приметите да је особа задовољна собом, можете рећи нешто попут: „Видим да вам је данас добар дан!“ Саговорник ће бити задовољан вашом пажњом и интересовањем. Постављајте му занимљива питања и највероватније ће то поделити са вама.

3. Дајте комплимент

Врло је танка линија између комплимената и ласкања. Када говоримо о ласкању, мислимо на неискрену похвалу неке особе. Али људи нису будале, они осећају све. Лажни комплимент ће вероватно удаљити вашег саговорника. Стога, да бисте дали прави комплимент, морате знати шта особа цени у себи и чиме се поноси. Истицањем његових предности, за које и сам зна, повећаћете човеково самопоштовање. А и у његовим очима ћете изгледати као пријатан саговорник.

4. Дајте себи комплимент

Можете дати комплимент на други, суптилнији начин. Када човек ментално похвали себе или мисли добро о себи. Да бисте то урадили, морате структурирати разговор на такав начин да се особа сећа својих заслуга и достигнућа. На пример, саговорник каже колико ради. Тада би била прикладна фраза попут: „Да, морате бити веома сврсисходна и одговорна особа да бисте радили тако напорно“. Односно, директно нисте рекли да је ваш саговорник сврсисходан и одговоран. Али човек се ментално осећао тако.

5. Први утисак у одсуству

Понекад, када желите да упознате одређену особу и да оставите добар утисак на њу, можете користити следећи метод. Ако ваш заједнички пријатељ у разговору са особом (коју планирате да упознате) каже нешто добро о вама, онда ће вас та особа, када вас лично сретне, запамтити. На пример, ваш заједнички пријатељ је рекао да је јуче видео Марину Петровић, веселу девојку са одличним смислом за хумор. Тада ћете ви, када лично упознате Марину, њу најпре доживати кроз речи заједничког пријатеља. И тек ћете временом формирати сопствени утисак.

6. Тражите малу услугу

Овај метод се зове ефекат Бенџамина Франклина. Његова суштина је да се човек, једном када нам је учинио малу услугу, порасте у сопственим очима. Односно, да бисте угодили особи, не морате јој учинити услугу, већ сами тражите малу помоћ. На пример, тражите оловку да нешто запишете. Али важно је да не злоупотребљавате такве захтеве.

7. Покажите саговорнику да вам се допада

Када човек примети саосећање према њему, он и сам почиње несвесно да доживљава реципрочну симпатију. Као резултат тога, саговорник се према нама односи топлије и с поверењем. Показујући своја осећања, повећавамо шансе за дугорочно пријатељство, комуникацију и везу.

Све ове тајне нису позив да се манипулише и буде лицемеран. Ово је прилика да постанете шармантнији, пробудите симпатије, научите да склапате нова пријатељства, побољшате односе са вољеним особама и развијете своју емоционалну интелигенцију.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas