Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик са 2 прста који вас може успавати за минут: Испробајте нову медоту за борбу против несанице

Ова метода вам може помоћи да се опустите и заспите

1718193777_shutterstock_2334679657.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли и ви патите од несанице? Присиљавање тела да спава манипулација је позната свима, посебно ако ујутру треба да се пробудите рано и изгледате свеже. Али зашто је многим људима толико тешко заспе ноћу? Проблеми са спавањем могу произаћи из навика, дневног распореда и начина живота. А некима је тешко да се наспају због сталног стреса повезаног са њиховом животном ситуацијом или фазом, попут менопаузе, или одговорним радом. Стога је потребно наћи начин како брзо заспати и не патити од гледања у плафон или екран телефона.

Јака напетост тела узбуђује нервни систем, па је несаница загарантована људима који се баве захтевним физичким активностима или спортом после осам сати увече. Чак и ако је то једини слободан термин у вашем распореду, пробајте да те задатке померите за раније, посебно ако долазите са посла и веома сте уморни.

Метода 1 - премотавање филма уназад

Изаберите свој омиљени филм ког се добро сећате и почните да га замишљате од краја до почетка. Доследно понављајте све сцене у глави, као да премотавате филм - уназад. Запамтите, што се више детаља сећате, брже ћете заспати. Ова техника се може урадити и уз помоћ књиге, или можете да се сетите како вам је прошао дан, само обрнуто.

Метода 2 - трик са 2 прста и ефекатом до јутра

Изненађујуће, наизменични удисаји и издисаји кроз сваку ноздрву помажу вам да се смирите и заспите. Палац треба да покрије десну ноздрву, а домали прст – леву.

Удахните кроз леву ноздрву и задржите дах, а издахните кроз десну. Направите три удаха и издаха са сваке стране, а биће још боље ако затворите очи.

Трик са 2 прста ће вам помоћи да се брзо опустите и заспите. Траје 1 минут, а има ефекат целу ноћ, до јутра. Након што изведете ову вежбу, опустићете се брзо и заспати лако.

Ипак, уколико патите од хроничне несанице, требало би да се обратите специјалисти за помоћ.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas