Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДЕСЕТ ОСОБИНА ЈАКЕ ЛИЧНОСТИ: Обратите пажњу на ове карактеристике

Да ли ове особине примећујете код себе или људи у окружењу

1694684689_shutterstock_1786572482-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Шта је то јака личност и како може утицати на наш живот? Да ли је баш та карактерна црта заслужна за храбро суочавање са животним изазовима? И шта разликује људе који је поседују од оних који немају? У наставку откривамо знакове јаке и доминантне особе која је неустрашива и способна да застраши друге својим чврстим ставом.

1. Самопоуздани сте

Самопоуздање и јака личност иду руку под руку. Ако имате самопоуздање, знаћете шта желите и нећете пристати на мање од онога што заслужујете. С вашим чврстим ставом лако ћете привући људе и у свим ситуацијама бити покретач ствари и истински вођа. Некима ће ваша јака личност деловати застрашујуће јер ћете све одлуке доносити брзо и неустрашиво. Али, кад вас боље упознају, схватиће да доминантна личност коју поседујете нема ништа са охолошћу или лошим намерама.

2. Знате да поставите границе

Особе са јаком личношћу знају како да поставе границе и не боје седа кажу "не". Можда ће овај став некима изгледати себично и застрашујуће, али ово је једини начин да се одржи емоционална стабилност. У свијету гдје се људи искориштавају као да немају осјећаје, престанак угађања другима и постављање јасних граница је нешто што једноставно морате учинити. Ово је једна од ствари која разликује особе које поседују јаку личност од оних који немају и разлог зашто се ова прва група људи боље суочава са животним изазовима.

3. Лако преузимају контролу

Особе са јаком личношћу преузимају контролу потпуно природно и без много муке. Та особина долази у пакету са њиховим доминантним карактером те су желели или не, у свакој ситуацији вође и покретачи промена. С обзиром на њихову личност, често се истичу као вође пројеката који организују и управљају људима и процесима. Због свог става, посебно у пословном свету, људи их етикетирају као себичне људе што је далеко од истине. Ова врста људи су прави професионалци који ништа не препуштају случају.

4. Независни су

Истина је да се особе са јаком личношћу не плаше независности и за то постоји добар разлог.  Наиме, много пута у животу, ослањали су се на друге који су их изневерили, те су научили лекцију на тежи начин. Они се не ослањају на друге како би постигли своје циљеве, што може изгледати застрашујуће људе који се ослањају на подршку. Верују само себи и својим способностима те се свим силама труде да постану најбоља верзија себе. Баш та упорност и жеља за бољим животом их разликује од људи који се лако прилагоде и предају животним околностима без имало воље да им се одупру.

5. Пуни сте емпатије

Можда ће неком звучати необично да једна јака личност истовремено може бити и емпата, али ово је апсолутна истина. Људи с јаком личношћу се увек труде да разумеју друге и да их не повређују. Имају правило да се према другима понашају како и они према њима те се у свакој ситуацији поставе на такав начин. За оне који их тек упознају, могу изгледати застрашујуће али то никад није њихов циљ. Имају изражену интуицију и јако брзо схвате праве намјере људи око себе те се у складу с тим и поставе према њима. Ако сте им се свидели и имате сличну енергију, можете бити сигурни да ће се ови појединци за Вас борити исто као и за себе.

6. Имате добре комуникацијске вештине

Комуникација је јако битна у сваком међуљудском односу, а ови људи доминирају у овом пољу. Они знају ко су и шта желе и то увек јасно нагласе. Увек воде рачуна о томе да своје идеје и ставове представе на једноставан начин, уз потпуно поштовање саговорника. У таквим ситуацијама изгледају застрашујуће, али права је истина далеко од тога. 

7. Имате јаку мотивацију

Ако је особа пуна самопоуздања, сасвим је природно да верује у своје способности и јаку мотивацију. Без обзира ради ли се о приватним или пословним стварима, ови појединци су пуни мотивације и инспирације које често преносе на људе из свог окружења. Изразито су позитивни и верују у добар исход чак и кад сви око њих одустану. Због ове особине, где често преузимају улогу заштитника, људи из њиховог окружења их воле и цене. 

8. Амбициозни сте

Особе с јаком особношћу су изразито амбициозне и то не скривају. Постављају си високе циљеве и напорно раде на томе да их остваре. На том путу су некад сами, док некад преузимају улогу вође где управљају другима како би сви заједно дошли до коначног одредишта. Њихова амбициозност се посебно истиче у послу где се претварају у праве лавове које пролазе све препреке које им се нађу на путу. Због таквог става и начина размишљања, углавном долазе до високих позиција у радним организацијама.

9. Не пристајете на компромис

Особе са јаком личношћу често знају што желе и нису склони компромисима који би их одвели даље од њихових циљева. Овакав став делује застрашујуће за људе којима су компромиси саставни део живота те са њима тешко проналазе заједнички језик. Њихова снажна природа једноставно није за свакога и то је нешто са чиме су се одавно помирили. Због тога немају много пријатеља и њихов круг посебних људи чине пријатељи из детињства са којима могу да буду оно што јесу.

10. Страствени сте

Овакве особе су пуне невероватне енергије и животне ватре. То су појединци који се потпуно предају постизању својих циљева и интереса и не одустају без обзира на препреке и потешкоће. Често служе као инспирација другима да се боре за оно у што верују. Не занима их шта други људи мисле о њима што им доноси слободу уз коју могу да постану све што желе.

Будући да јаке личности могу да изазову страх код других, кључ је користити ту снагу на позитиван начин, инспиришући друге својим примером. Самопоуздање, амбиција, независност и емпатија само су неки од знакова јаке личности. Будите поносни на себе и користите своју снагу како бисте остварили своје циљеве и инспирисали друге на путу према успеху, пише сајт бљесак.инфо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas