Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗНАКОВИ ДА ИМАТЕ ЈАКУ ЛИЧНОСТ: Последња ставка је пресудна

Уколико се питате какво о вама мишљење имају људи са којима живите и радите, проверите - ово је 9 знакова да имате јаку личност због које вас људи поштују.

1725969555_shutterstock_1653376609.jpg
Oglas

Сви бисмо волели да смо јаки или бар да мислимо да смо јаки људи, да наша личност блиста и да имамо чврст став, али то није баш тако. Неке особе заслужују велико поштовање и красе их одређене карактеристике. Истраживања показују да су људи сигурни када знају да су у праву, а њихово самопоуздање их чини убедљивим. Сазнајте које карактеристике красе снажну личност коју други цене.

Ово је 9 знакова да имате моћну личност због које вас други људи поштују.

1. Није вас лако поколебати

Ако вас није лако поколебати, вероватно имате јаку личност. Људи са јаком личношћу чврсто стоје у својим уверењима и не мењају мишљење само ради погодности. То их чини не само моћним, већ и убедљивим.

Истраживања показују да су људи сигурни када знају да су у праву, а њихово самопоуздање их чини аутентичним. Иако је раст важан, неке ствари, попут ваших вредности, су бескомпромисне и заслужују поштовање других.

2. Не бежите од сукоба

Када вам неко приђе на негативан начин, може бити страшно заузети се за себе. Али људи са моћном личношћу не беже од сукоба, они га прихватају.

Бројна истраживања показују да је социјална анксиозност у друштву последњих година све већа, али ако своје мишљење износите без страха, реткост сте и људи вас због тога поштују.

3. Имате емпатију

Имати јаку личност значи не само да знате како да изразите своје мишљење, већ такође дефинише начин на који се опходите према другима.
Људи са поштовањем третирају друге са емпатијом и разумевањем. Ово не помаже само другима, већ и себи, смањујући потенцијалне симптоме депресије, показало је истраживање.

4. Одличан сте слушалац

Ако вам пријатељи и породица кажу да добро слушате, ви сте моћна особа која лако заслужује поштовање. Наиме, моћни људи слушају и разумеју друге, стварајући поверење и поштовање у свим односима.

5. Постављате јасне границе

Људи са јаком личношћу постављају јасне границе и не дозвољавају другима да их газе. Спремни су да сносе последице ако се њихове границе не поштују, чиме добијају још веће поштовање.

6. Не удовољавате људима

Ако не осећате потребу да удовољите људима, то је снажан знак ваше моћне личности. Већина људи има потребу да удовољи другима, али јаки људи не дозвољавају да туђа мишљења превише утичу на њих.

7. Самоуверени сте

Самопоуздање одражава вашу компетентност и способност да обавите ствари, а то самопоуздање вас чини убедљивим, због чега вас људи поштују.

8. Не плашите се неуспеха

Јаки људи се не плаше неуспеха, већ га виде као оруђе за успех. Неуспех је прилика за учење и раст, а људи који то разумеју стичу поштовање за своју храброст и отпорност.

9. Поштујете друге

Основа снажне личности је поштовање других. Моћни људи се не плаше успеха или мишљења других људи, већ се залажу за себе на начин који поштује друге као и себе. Тако и у тешким ситуацијама задржавају моћ и достојанство, пише YоурТанго.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas