Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 НАВИКЕ УСАМЉЕНИХ ЉУДИ: Верују у један мит и учиниће све да остану невидљиви

Није лако бити живети сам нити бити усамљен, а ово су уобичајена понашања или 3 навике хронично усамљених људи

1728733186_86548.jfif
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Љубав спада у компликован људски однос, зато је на свету све више самаца. Термин „хронично усамљен“ виралан је на ТикТоку, а прегледи ових видео-снимака премашују 10 милиона пегледа широм света. Постоје две врсте самаца: самци који су срећни што су слободни и самци који нису срећни што су сами, рекла је за Ејми Чен, терапеуткиња за везе и раскид.

„Постоје људи који су усамљени и којима је зсамљенсот болна, али мислим да је то боље јер их мотивише да пробају различите ствари“, каже Чен и додаје: „Најтеже је када им иде добро у животу и нису баш несрећни, тако да немају болну тачку која их мотивише да изађу ван своје зоне комфора."

Према њеним речима, људи се правдају и избегавају забављање, чак и ако би им партнерство пријало и било дивно, али се плаше ризика од одбијања.

На основу свог искуства у раду са клијентима, Чан је идентификовала три обрасца понашања која су заједничка људима који су „хронично усамљени“:

1. Фокусиани су на "не"

Један од образаца које је Чен приметила у свом раду јесте да су они који дуго остају сами људи који воле да кажу "не".

„Приметила сам да многи моји успешни клијенти једноставно кажу не и истерају људе пре него што им уопште дају прилику“, рекла је Чен. „Никада нису дозволили да веза има потенцијал да се развије јер имају идеју у глави шта желе, а можда и није оно што им треба."

Према Чен, такви људи су обично веома избирљиви и могу се превише фокусирати на недостатке друге особе. Имају представу о особи у својој глави и више им се чини да треба задовоље свој его него да стварају значајну везу.

2. Саботирају своје односе

Још једна карактеристика хронично усамљених људи јесте да имају тенденцију да саботирају своје односе. Према њеним речима, један од начина да се саботирају везе јесте улагање у недоступне људе.

„Најчешће криве град у којем живе, или кажу да су сви момци овакви или су све девојке овакве, не улазећи у разлоге“, рекла је она. „Веома чест разлог зашто људи имају овај хронични образац осећаја привлачности или забављања са недоступним људима јесте згодан начин да се избегне интимност.

Када их питају, могу рећи да немају тип, али Чен каже другачије. Иако то можда није физички тип, самци који остају сами дуго могу имати „емоционални тип“, објашњава она. „То може бити анксиозност, недоступност, шта год да је. Постоје емоционална искуства која одговарају вашем типу и долазе у различитим пакетима.”

3. Не показују се или се крију

Било да се ради о недостатку времена у ужурбаном радном распореду или невољности да упозна нове људе, још један образац који је Чен приметила међу људима који остају слободни јесте да не праве места за забављање у свом животу.

„Постоји много митова о љубави и везама за које људи мисле да су истинити. Једна од њих је: љубав се дешава када је најмање очекујете, каже Чен, па додаје. „И зато се не појављују тамо да их сви виде."
Таквим људима је постало пријатно да буду сами.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas