БИЉКА ЗЛАТА ВРЕДНА: Шта се дешава у организму кад у исхрани користимо ЛОВОР
Ловор смањује надимање, помаже код проблема с пробавом те је због тога зачин који би требало чешће да користимо при припреми јела.
Ловор смањује надимање, помаже код проблема с пробавом те је због тога зачин који би требало чешће да користимо при припреми јела.
Матичњак се може користити на милион начина
Према народном веровању, чуваркућа штити кућу и породицу од пожара, удара громова.
Тушт се лаго узгаја, и веома је корисна биљка.
Омиљено цвеће наших бака - драгољуб је одличан антибиотик, али и укусан састојак салате.
Чај од хибискуса има бројне благодати.
Чај од глога је лековит за људе са високим притиском и срчаним болестима.
Рузмаринова активна супстанца корнозик ацид штити мозак од неуродегенерација, насталих усљед оштећења које су изазвали слободни радикали
Захваљујући својим етеричним уљима ружмарин има необично угодан мирис који шири око себе готово једнако у “сушеном” стању као и у свежем.