BILJKA ZLATA VREDNA: Šta se dešava u organizmu kad u ishrani koristimo LOVOR
Lovor smanjuje nadimanje, pomaže kod problema s probavom te je zbog toga začin koji bi trebalo češće da koristimo pri pripremi jela.
Lovor smanjuje nadimanje, pomaže kod problema s probavom te je zbog toga začin koji bi trebalo češće da koristimo pri pripremi jela.
Matičnjak se može koristiti na milion načina
Prema narodnom verovanju, čuvarkuća štiti kuću i porodicu od požara, udara gromova.
Tušt se lago uzgaja, i veoma je korisna biljka.
Omiljeno cveće naših baka - dragoljub je odličan antibiotik, ali i ukusan sastojak salate.
Čaj od hibiskusa ima brojne blagodati.
Čaj od gloga je lekovit za ljude sa visokim pritiskom i srčanim bolestima.
Ruzmarinova aktivna supstanca kornozik acid štiti mozak od neurodegeneracija, nastalih usljed oštećenja koje su izazvali slobodni radikali
Zahvaljujući svojim eteričnim uljima ružmarin ima neobično ugodan miris koji širi oko sebe gotovo jednako u “sušenom” stanju kao i u svežem.