Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШТА ЈЕ СВЕ ЧАРЛС ОДУЗЕО ДАЈАНИ ПОСЛЕ РАЗВОДА? 9 ствари које је принцеза изгубила

Када је одлучила да прекине свој брак с престлонаследником британског трона, принцеза Дајана је остала без много тога, од материјалних ствари до спокоја.

1721483532_368141_princeza-dajana-profimedia0722024737_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Принцеза Дајана изгубила је много тога када је одлучила да прекине несрећни брак у коме се годинама осећала усамљено и заробљено.

Принцеза Дајана је удајом за тадашњег принца Чарлса добила много – обожавање милионе људи широм света, двоје деце којима је посветила свој живот, прилику да сарађује с бројним хуманитарним организацијама и помогне људима на више континената...


Међутим, многи не знају која је била цена њене одлуке да тај брак прекине. А она је, и те како, била висока.

Док је била удата за Чарлса, Дајани је ускраћена приватност, патила је од депресије и булимије, покушала себи да одузме живот, била је отворено варана годинама. Након свега је коначно потписала развод 15. јула 1996. године и добила дуго прижељкивану слободу.

Међутим, када је престала да буде супруга престолонаследника краљице Елизабете ИИ, многе ствари су јој одузете, а Реадер'с Дигест саставио је листу од девет ставки.


Њена титула

Док је била удата за принца Чарлса, Дајана, принцеза од Велса, имала је титулу Њеног Краљевског Височанства. Управо је та титула оно што одваја британску краљевску породицу од "обичне" аристократије.
Адвокати принцезе Дајане издејствовали су да јој после развода од Чарлса буде исплаћено 17 милиона фунти, а данашњи краљ желео је да јој одузме титулу принцезе од Велса. Његова мајка је, ипак, била расположена да јој дозволи да задржи све, па су постигли компромис: Дајана је могла да остане принцеза, али не и Њено Краљевско Височанство.

То је значило да она мора да се поклони свима у породици који носе ову титулу – укључујући и њеног бившег мужа, синове, бившу свекрву и свекра, девере...


Полицијска заштита
Током брака са Чарлсом, Дајанина безбедност је била једно од најважнијих државних питања. После развода је на заштиту полиције могла да рачуна само када иде на јавне догађаје.


Њена канцеларија
Дајана је после развода морала да се одрекне канцеларије у Палати Светог Џејмса, која се налазила поред Чарлсове. Ипак, допуштено јој је да користи једну у Кенсингтонској палати.

 

Већи део особља
Након што је престала да буде Чарлсова супруга, особље принцезе Дајане се свело на три особе: чистачицу, кувара и асистенткиња при одевању. Управо је зато Пол Барел, који је добро познато име у британским медијима, постао познат – овај угледни краљевски батлер радио је много послова одједном, па је Дајани био лични асистент, возач, служба за доставу, па и раме за плакање.

 

Покровитељства
Током брака, Дајана је сарађивала с више од 100 добротворних организација, а након развода је то сведено на само шест. Њих је наставила да подржава до краја живота и била им је веома посвећена, нарочито у последњих 12 недеља пре смрти.


Њен буџет за путовања
Чланови краљевске породице имају огромне буџете када иду на пут, као и могућност да одседну у скупоценим и луксузним хотелима, што је једна од предности које је Дајана разводом изгубила. Тако је она морала да тражи новац од краљице Елизабете и Канцеларије за иностране и послове Комонвелта пред свако путовање ван граница Британије. А сетимо се да је често путовала да би се бавила хуманитарним радом у корист Круне!


Пријатељства
Притисак који је стигао у јавности с разводом од будућег краља Велике Британије довео је до раздора између принцезе Дајане и креатора Ђанија Версачеа, око књиге његовог бренда Версаце. Дајана је била коауторка издања "Роцк анд Роyалтy", а њихов лош однос довео је и до прекида пријатељства принцезе с музичком легендом Елтоном Џоном, с којим се ипак помирила након Ђанијеве смрти.

Међутим, данас Дајанина деца имају контакт с Елтоном Џоном.


Љубав њеног живота
Током лета 1995. године, принцеза Дајана се заљубила у др Хасната Кана, угледног кардиолога и хирурга пакистанског порекла. Наводно га је толико волела да је размишљала да напусти Острво и пресели се с њим у Азију.

Међутим, у години након развода, ова веза је прекинула, а често се то приписивало огромном интересовању за приватни живот принцезе после краха брака. Обичан човек какав је др Кан није умео да се носи с таблоидима, папарацима, ухођењем.

Емоционална стабилност
У месецима пре смрти, Дајана није била спокојна колико се очекивало да ће коначно бити после развода тако лошег брака. Наводно је она стално била у страху да је прате и шпијунирају, па је непрестано претресала собе у Кенсингтонској палати, тражећи скривене микрофоне, сумњала је у све око себе, била уверена да ће неко покушати да је убије...

Због тога, писало се, није била емоционално стабилна и срећна и никако није успевала да пронађе мир.

(Еспресо)

 

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas