Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Преминуо Доналд Сатерленд: Сматра се једним од најбољих глумаца свих времена

Легендарни глумац Доналд Сатерленд преминуо је у 88. години након дуге болести

1718959196_Untitled.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Доналд се сматра једним од најуспешнијих холивудских глумаца са каријером која је трајала више од седам деценија.

- Тешка срца вам кажем да је мој отац Доналд Сатерленд преминуо. Ја лично сматрам да је један од најважнијих глумаца у историји филма. Улога, добра, лоша или ружна, он је волео оно што је радио и радио оно што је волео, а нико не може тражити више од тога - рекао је његов син Кифер Сатерленд у емотивној поруци.

Сатерленд се пробио на глумачку сцену још касних 1960-их, и иза себе има преко 190 снимљених филмова и серија.

Иако никада није добио неку од великих филмских награда, освојио је два Златна глобуса за најбољег споредног глумца - у филмовима "Цитизен X" и "Патх то Wар". Такође, 2017. добио је почасну награду Академије за своју глуму.

Свој први хонорарни посао започео је са 14 година као дописник локалне радио станице ЦКБВ. Сатерленд је наставио да студира на Универзитету Викторија, придруженом колеџу Универзитета у Торонту, где је упознао своју прву супругу Лоис Меј Хардвик. Дипломирао је са двоструким смером инжењерство и драма. Сатерленд је одлучио да се упути у Британију 1957. где је студирао на Лондонској академији за музику и драмску уметност. Затим је провео годину дана у позоришту Перт Репертоар у Шкотској пре него што је добио улоге у британским ТВ серијама и филмовима.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas