Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

“ДВА ДИНАРА ДРУЖЕ” ЈЕ ПЕСНИЦА У ГЛАВУ: Бивша вереница Боре Чорбе о паклу кроз који је прошла након раскида (ВИДЕО)

Маја Јовановић, бивша вереница Боре Ђорђевића, фронтмена групе "Рибља Чорба", открила је једном приликом детаље о њиховој вези.

1724838127_b94ff90755673855285e5da9ade6b8be8d5ece7d.jpg
Пхото:АТА /А.А
Oglas

Испричала је како су се верили, разлоге због којих су раскинули, и објаснила зашто је песме "Срећан пут пишо моја мала" и "Два динара друже" доживела као "песницу у главу".

У документарном филму "Дозивање анђела," који је истражживао историју популарне рок групе "Рибља Чорба," откривено је да је Бора Ђорђевић пред одлазак у војску организовао веридбу.

- Чак сам и покушала да се присетим свега тога неколико пута током свих ових година, како је то све изгледало то наше упознавање и ти неки први тренуци. У сваком случају једино чега се ја сећам као тренутка је да се ја будим ујутру, мој брат долази у собу и ја му кажем – е знаш шта, ја сам се верила. И чини ми се да је то урађено са оним од кључева… оно што повезује кључеве е то је требало да изиграва прстен. Он је сутрадан отишао у војску и ми смо надаље кренули да се дописујемо - рекла је Маја у том документарном филму.

"Имам успомену са њим"

- Тих неколико сличица које имам, баш сам то погледала пре неки дан… е сад једна од фотографија је да ја стојим са стране и гледам у Бору који је у војничкој униформи, насмешен и онако леп каквим га је Бог дао, а поред њега су неке две девојчице. Оне су ту дошле, виделе су звезду. Еј, дошао у Добој неко ко је снимио плочу. И видим се ја на тој слици како гледам све то неким страшним погледом. Ја се заиста тога не сећам. Али ето таква је ситуација била - испричала је она.

Бора Ђорђевић је током служења војног рока написао многе песме. У том периоду, једна од најпознатијих песама групе "Рибља Чорба," "Два динара друже," настала је као део емотивног опроштајног писма, које је имало осветнички тон.

- Планирали смо ми венчање, све смо то организовали, смишљали смо и имена за децу. И ја само у једном тренутку схватим да ја тај живот нећу моћи да водим. Завршили смо телефоном или писмом… или тако нешто. И никад се више нисмо видели. “Два динара друже” је песница у главу а о овој “Срећан пут пишо моја мала” и да не причам. Па ту се експлицитно помиње тата генерал, добила си све што си хтела… ма не дај Боже. За мене то није био хорор него да сам могла да га убијем, убила бих га. То је био ужас за мене - испричала је Маја Јовановић.- Кад је написао "Два динара друже", разнежио ме, а кад сам чула да је обелоданио песму "Срећан пут пишо моја мала", скаменила сам се. Писао је да сам имала прљаву интиму, ко ми је отац, обелоданио где живим. То је стварно био шок - рекла је она тада.

- Кад је написао "Два динара друже", разнежио ме, а кад сам чула да је обелоданио песму "Срећан пут пишо моја мала", скаменила сам се. Писао је да сам имала прљаву интиму, ко ми је отац, обелоданио где живим. То је стварно био шок - рекла је она тада.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas