Oglas
· · Komentari: 0

“DVA DINARA DRUŽE” JE PESNICA U GLAVU: Bivša verenica Bore Čorbe o paklu kroz koji je prošla nakon raskida (VIDEO)

Maja Jovanović, bivša verenica Bore Đorđevića, frontmena grupe "Riblja Čorba", otkrila je jednom prilikom detalje o njihovoj vezi.

1724838127_b94ff90755673855285e5da9ade6b8be8d5ece7d.jpg
Photo:ATA /A.A
Oglas

Ispričala je kako su se verili, razloge zbog kojih su raskinuli, i objasnila zašto je pesme "Srećan put pišo moja mala" i "Dva dinara druže" doživela kao "pesnicu u glavu".

U dokumentarnom filmu "Dozivanje anđela," koji je istražživao istoriju popularne rok grupe "Riblja Čorba," otkriveno je da je Bora Đorđević pred odlazak u vojsku organizovao veridbu.

- Čak sam i pokušala da se prisetim svega toga nekoliko puta tokom svih ovih godina, kako je to sve izgledalo to naše upoznavanje i ti neki prvi trenuci. U svakom slučaju jedino čega se ja sećam kao trenutka je da se ja budim ujutru, moj brat dolazi u sobu i ja mu kažem – e znaš šta, ja sam se verila. I čini mi se da je to urađeno sa onim od ključeva… ono što povezuje ključeve e to je trebalo da izigrava prsten. On je sutradan otišao u vojsku i mi smo nadalje krenuli da se dopisujemo - rekla je Maja u tom dokumentarnom filmu.

"Imam uspomenu sa njim"

- Tih nekoliko sličica koje imam, baš sam to pogledala pre neki dan… e sad jedna od fotografija je da ja stojim sa strane i gledam u Boru koji je u vojničkoj uniformi, nasmešen i onako lep kakvim ga je Bog dao, a pored njega su neke dve devojčice. One su tu došle, videle su zvezdu. Ej, došao u Doboj neko ko je snimio ploču. I vidim se ja na toj slici kako gledam sve to nekim strašnim pogledom. Ja se zaista toga ne sećam. Ali eto takva je situacija bila - ispričala je ona.

Bora Đorđević je tokom služenja vojnog roka napisao mnoge pesme. U tom periodu, jedna od najpoznatijih pesama grupe "Riblja Čorba," "Dva dinara druže," nastala je kao deo emotivnog oproštajnog pisma, koje je imalo osvetnički ton.

- Planirali smo mi venčanje, sve smo to organizovali, smišljali smo i imena za decu. I ja samo u jednom trenutku shvatim da ja taj život neću moći da vodim. Završili smo telefonom ili pismom… ili tako nešto. I nikad se više nismo videli. “Dva dinara druže” je pesnica u glavu a o ovoj “Srećan put pišo moja mala” i da ne pričam. Pa tu se eksplicitno pominje tata general, dobila si sve što si htela… ma ne daj Bože. Za mene to nije bio horor nego da sam mogla da ga ubijem, ubila bih ga. To je bio užas za mene - ispričala je Maja Jovanović.- Kad je napisao "Dva dinara druže", raznežio me, a kad sam čula da je obelodanio pesmu "Srećan put pišo moja mala", skamenila sam se. Pisao je da sam imala prljavu intimu, ko mi je otac, obelodanio gde živim. To je stvarno bio šok - rekla je ona tada.

- Kad je napisao "Dva dinara druže", raznežio me, a kad sam čula da je obelodanio pesmu "Srećan put pišo moja mala", skamenila sam se. Pisao je da sam imala prljavu intimu, ko mi je otac, obelodanio gde živim. To je stvarno bio šok - rekla je ona tada.

(Alo)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas