· · Коментари: 0
ПЛАЖЕ

Сви сте чули за ружичасте плаже, а у Европи постоје само ЧЕТИРИ: Због њихове боје се води права полемика (ФОТО)

Сви су чули за плаже са савршено белим песком попут пудера или црним као ноћ који постоји на вулканским острвима, али постоји и ружичасти у боји фламингоса

Depositphotos_164933484_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Коктел, лежаљка и сунцобран делују као савршен одмор. Међутим, ако се томе додају тиркизна вода и ружичасти песак - ради се о рајском летовању.

Прочитајте још: Више од милион Срба лане летовало је у Грчкој, а ево шта је најновији ХИТ у овој земљи

Како настаје ружичасти песак? Многи мисле да је то последица дробљења милион комадића розе корала. Други мисле да је реч о оптичкој варци и да је песак ружичаст само предвече, када црвено сунце урања у море. По свему судећи заслужна је фораминифера - микроскопски организам који живи у унутрашњости ружичасте шкољке која се меша са розе коралима и калцијум карбонатом.

Розе боја се добија од црвених корала и организма који живи у шкољци

Шта год био разлог розе плаже су изузетно романтичне и популарне међу младим паровима, јер је купање на њима прави доживљај. Најпозантије розе плаже се налазе на Бахамима и у Индонезији, а четири се могу видети и у Европи.

Елафониси плажа, Крит

Права оаза снова налази се на Криту. Елафониси плажа је од града Хања удаљена 1,5 сати вожње колима, али вреди се помучити. На плажи се налазе паркинг за аутомобиле, тушеви, као и кафићи, али прави разлог зашто се треба окупати на овој плажи је прелепа природа и ружичасти песак. На овој пешчаној плажи се праве фантастичне фоторгафије.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can you guess where this is?

A post shared by COUNT YOUR TRAVELS (@countyourtravels) on

 

Форментера, Шпанија

Недалеко од Ибице је острво Форментера на којем никада нема гужве и на којем се налази прави бисер. Плажа Сез илет је популарна међу европским џет-сетерима који до ње стижу јахтама, а после купања и сунчања на ружичастом песку ручају рибу у суседном ресторану са "мишелиновом звездицом".

Залив Балос, Крит

Ово је једна од најчувенијих плажа Грчке, а позната је по малим базенима са сланом водом и тиркизној води која запљускује ружичасти песак. Залив је толико романтичан да га парови обожавају. Балос су посетили принц Чарлс и принцеза Дајана током меденог месеца 1981. године.

Прочитајте још: Једноставан начин да зарадите 14.000 динара за дан: Радите ФУДИ-ТУРЕ јер их странци воле!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pink beach a Komodo Island

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.