Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОНАЧНО ОТКРИВЕН ОДГОВОР: Да ли може да се поцрни ако се користи СПФ 50

Многи се питају да ли могу да имају препланули тен ако користе крему за заштитним фактором 50.

1721897834_shutterstock_2134545713--3-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Колико сте пута саветовали блиску особу да намаже крему са заштитним фактором, а потом добили одговор: "Нека, тако нећу моћи да поцрним". Ово је уврежено мишљење, многи верују да не могу да имају препланули тен ако се штите. Ипак, стручњаци кажу да се било која врста преплануле коже сматра оштећењем од сунца.

Баланс између заштите од сунца и сунчања је од кључног значаја за здравље коже. Веома је важно да знате како да искористите здравствене предности сунчеве светлости на својој кожи, а да у исто време избегнете нежељене ефекте прераног старења и ризик од настанка рака коже.

Пошто ни најјача крема за сунчање неће спречити препланулост, увек је боље да нанесете крему за сунчање са заштитним фактором. Крема за сунчање филтрира УВ зраке који сагоревају кожу, а не сву сунчеву светлост. Дакле, чак и са СПФ 50, ваша кожа добија довољно сунца за сунчање, а уз то, нећете имати опекотине.

Стручњаци препоручују да изаберете природну крему за сунчање са цинком која блокира и УВА и УВБ зраке. На овај начин сте заштићени и добијате савршен тен, без агресивних хемикалија. Пошто се УВ зраци распршују, можда мислите да употреба креме за сунчање значи да не можете да добијете препланули тен. Ипак, то је далеко од истине.

Мондо 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas