Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Где се налази НАЈДУЖА ПЛАЖА НА СВЕТУ? Има 254 километра песка

Пешчана плажа оивичена плавим водама Атлантског океана

1697967572_shutterstock_1922848442.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пиxселл је објавио листу најдужих плажа на свету. На првом месту је плажа Праиа До Цассино је право географско чудо. Протеже се обалом Атлантика у дужини од 254 километра. Бескрајно пешћано пространство песка је призор који је невероватан јер се вода окена меша са песком.

Пешчана плажа оивичена плавим водама Атлантског океана, Праиа До Цассино је најдужа плажа на свету. Налази се у Бразилу и због својих природних лепота је омиљена међу путницима који воле авантуре и прави одмор. Изласци и заласци сунца су посебно магични.

Протеже се од Рија до Уругваја, а потребно је седам дана да је препешачите. Позната је по белом песку, тиркизно-плавој води и пријатној температури.

Са својим огромним воденим пространствима и таласима ова плажа је рај за љубитеље водених спортова. Сурфери ће уживати у савршеним таласима, кајтсурфери и једриличари у ветровима који звижде уз обалу. Доступни су и излети бродом, као и ронилачки излети.

Поред пејзажа и разноврсног спектра активности које одговарају свим путницима, Праиа До Цассино је станиште јединственог екосистема. Спектакуларне пешчане дине, које се протежу километрима, чине крхко еколошко окружење од суштинског значаја за локални биодиверзитет.

Посетиоци имају прилику да открију ово нетакнуто природно богатство и виде разноврсност дивљих животиња и биљака које налазе уточиште у овом посебном екосистему.

На другом месту је плажа у Аустралији Нинетy Миле Беацх, која је дуга 145 километара.

Популарна је јер се са ње посматрају китови.

На листи су се нашле и Цоx'с Базар, Бангладеш (121 км),Падре Исланд, Тексас (113 км),Плаyа Новиллеро, Мексико (91 км), Виргиниа Беацх, САД (56 км), Лонг Бич, САД (45 км), Муизенберг плажа, Јужна Африка(40 км), Стоцктон плажа, Аустралија (32 км).

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas