Различитих боја, богате витаминим и изузетно здраво поврће.
Постоји много сорти паприка, али најбоље су ове три: црвена, жута, зелена. Било које паприке пожељна су намирница, пуна витамина и треба их јести без превише размишљања, јер то је поврће изузетно здраво.
Прочитајте још: На овим местима КРОМПИР не треба ЧУВАТИ, а никако поред ОВОГ ПОВРЋА
Осим облика и боје, паприке се разликују и по својој прехрамбеној вредности. У бити се ради о истом поврћу, а разликује их време сазревања.
Наиме, зелене паприке се беру јако младе те стога имају помало горкаст укус.
Након њих следе жуте, док је за црвене паприке потребно да сазреју још око месец дана, те стога садрже пуно секундарних биљних уља и највише витамина Ц од свих паприка.
Прочитајте још: Стручњаци шокирали многе: Бела чоколада заправо НИЈЕ ЧОКОЛАДА
Дакле, паприке црвене боје су најздравија варијанта паприка.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ