Паприка је изврстан извор витамина А, Ц и Б6.
Према мишљењу нутрициониста паприке имају бројне здравствене предности, које не би требало занемарити. Осим примамљивог укуса, имају и посебне лековите особине због којих су добродошле за сваки оброк. 100 г свеже црвене паприке садржи 92% воде, 6 грама угљених хидрата, 1 грам беланчевина, 0,3 грама масти и 1,2 грама дијететских влакана.
Прочитајте још: Ако свуда виђате ОВИХ 5 ЗНАКОВА, имате АНЂЕЛА ЧУВАРА који жели нешто да поручи!
Паприка је изврстан извор витамина А, Ц и Б6. Добар је извор фолне киселине, дијеталних влакана, витамина Б2, пантотенске киселине, ниацина и калијума, витамина К, мангана, витамина Б и магнезијума.
Што је паприка зрелија, виши је ниво витамина и минерала. Паприка садржи 4 пута више витамина Ц од наранџе и преко 30 нутријената из скупине каротеноида. Синергија витамина Ц и А, каротеноида и ликопена паприци даје антиоксидативну моћ и сврстава је у супернамирнице.
Прочитајте још: Како се носи сомотски блејзер? Па научите од Данијела Крејга - ОДУВАО ЈЕ стајлингом на премијери новог "Бонда" (ФОТО)
Добра је за очи
Ово хрскаво поврће садржи витамин А који помаже у очувању здравља очију и ради на спречавању макуларне дегенерације.
Чува срце и добра је за пробаву
Све паприке осигуравају довољну количину влакна, нешто гвожђа и фолне киселине које помажу да одржите здравље црева, здрав кардиоваскуларни систем и правилну природну детоксикацију.
Прочитајте још: Време је за ЏЕМПЕР, али испоштујте ТРИ правила да не би испали смешни(ФОТО)
Извор антиоксиданаса
Црвена паприка је такође богата витамином Ц и разним каротеноидима који делују као антиоксиданси и поспешују здравље очију и кардиоваскуларног система. Жута, односно наранџаста паприка осигурава бета-каротен, антиоксидативни облик витамина А, витамин Ц и калијум.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ