Različitih boja, bogate vitaminim i izuzetno zdravo povrće.
Postoji mnogo sorti paprika, ali najbolje su ove tri: crvena, žuta, zelena. Bilo koje paprike poželjna su namirnica, puna vitamina i treba ih jesti bez previše razmišljanja, jer to je povrće izuzetno zdravo.
Pročitajte još: Na ovim mestima KROMPIR ne treba ČUVATI, a nikako pored OVOG POVRĆA
Osim oblika i boje, paprike se razlikuju i po svojoj prehrambenoj vrednosti. U biti se radi o istom povrću, a razlikuje ih vreme sazrevanja.
Naime, zelene paprike se beru jako mlade te stoga imaju pomalo gorkast ukus.
Nakon njih slede žute, dok je za crvene paprike potrebno da sazreju još oko mesec dana, te stoga sadrže puno sekundarnih biljnih ulja i najviše vitamina C od svih paprika.
Pročitajte još: Stručnjaci šokirali mnoge: Bela čokolada zapravo NIJE ČOKOLADA
Dakle, paprike crvene boje su najzdravija varijanta paprika.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU