Хрскав помфрит могуће је припремити без капи уља.
Помфрит је идеалан прилог уз хамбургере или неко груго месо са роштиља.
Ипак, због начина припреме који изискује пржење у великим количинама уља, помфрит спада у храну која и није баш најздравији избор.
Прочитајте још: ЈАЈА и ЧИПС су добитна комбинација за НАЈУКУСНИЈУ КАЈГАНУ
Међутим, могуће је припремити га и без уља, а да укус буде подједнако добар захваљујући једном састојку.
Тајна је у беланцету.
Поред кромпира, за ову здравију варијанту помфрита биће вам потребно беланце и зачинско биље по укусу.
За почетак огулите кромпир и исеците га тако да добијете облик помфрита. Потом га уваљајте у умућено беланце у које сте претходно додали зачине по жељи.
Ређајте помфрит у плех који сте обложили папиром за печење, и пеците га у претходно загрејаној рерни на 200 степени док не добије златну боју. Време печења зависиће од јачине рерне.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ