Чишћење масних мрља уме да буде мукотрпан посао, поготово ако га не обављате редовно. Домаћице најчешће посежу за хемијским средствима, рачунајући да ће тако најбрже и најефикасније очистити врата од рерне.
Ипак, оваква средства су скупа и имају јак мирис, који може да се увуче у унутрашњост рерне, али и да се “пресели” у храну приликом првих неколико употреба рерне после чишћења.
Да вам се то не би догодило, испробајте природан начин за уклањање масних флека са врата рерне.
Спустите врата од шпорета, по стакленом делу сипајте слој соде бикарбоне, а онда и мало топле воде. Смеса коју ћете добити наликоваће на гушћу пасту.
Оставите да ова смеса одстоји барем пола сата на вратима рерне, а онда узмите комад алуминијумске фолије, згужвајте га и њиме енергично изрибајте стаклени део. Комбинација соде бикарбоне и топле воде учиниће да се масноће растворе, а рибањем алуминијумском фолијом нећете оштетити стакло, већ ћете га углачати.
На крају овог процеса само пребришите стаклени део врата од рерне влажном крпом од микровлакана и оставите да се осуши.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ