Hrskav pomfrit moguće je pripremiti bez kapi ulja.
Pomfrit je idealan prilog uz hamburgere ili neko grugo meso sa roštilja.
Ipak, zbog načina pripreme koji iziskuje prženje u velikim količinama ulja, pomfrit spada u hranu koja i nije baš najzdraviji izbor.
Pročitajte još: JAJA i ČIPS su dobitna kombinacija za NAJUKUSNIJU KAJGANU
Međutim, moguće je pripremiti ga i bez ulja, a da ukus bude podjednako dobar zahvaljujući jednom sastojku.
Tajna je u belancetu.
Pored krompira, za ovu zdraviju varijantu pomfrita biće vam potrebno belance i začinsko bilje po ukusu.
Za početak ogulite krompir i isecite ga tako da dobijete oblik pomfrita. Potom ga uvaljajte u umućeno belance u koje ste prethodno dodali začine po želji.
Ređajte pomfrit u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Vreme pečenja zavisiće od jačine rerne.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU