Да ли ће вам пецива, торте или колачи испасти онако како сте желели, умногоме зависи од брашна
Већина нас није сигурна чему служи и у чему је разлика између различитих типова брашна. Понекад искористимо оно које имамо, иако баш и нисмо сигурни да ли је добро њим правити хлеб који смо кренули да месимо или неко друго јело. Међутим, ако желите да вам колачи, кифлице и остала пецива успеју, морате знати који тип брашна да убаците.
Оштро Т-400
Овај тип спада у најквалитетнија брашна. Са њим, готово загарантовано добијате најукуснија пецива, тестенине и погаче. Много је ређи тип брашна Т-450, иако је овај тип најприближнији познатом италијанском 00 (допио зеро).
Глатко Т-500
Овај тип брашна идеалан је када месите хлеб. За бољи укус, најбоље је помешати са оштрим у односу 50 : 50.
Прочитајте још: Да ли сте чули за Ептадерм? Швајцарски научници су створили линије које циљано негују ова стања коже
Гриз брашно Т-400
Овај тип је зрнаст, па је погодно за каше и за одређене колаче попут коха и три леће. Понекад га можете и ставити у тесто за хлеб.
Полубело Т-850 или Т-750
Посебно је погодно када месите хлеб јер садржи више влакана и обезбеђује тесту да дуже остане свеже.
Интегрално (Грахам)
Изузетно је здраво, али за пунији и лепши укус можете га помешати и са другим типовима брашна.
Прочитајте још: ПЕРУТАЊЕ, ТАМНЕ ФЛЕКЕ ИЛИ ДЕПИГМЕНТАЦИЈА? Откријте “швајцарску тајну” здраве коже
Кукурузно и ражано Т-750, Т-950 и Т-1250
И ово су здраве врсте брашна и могу бити млевена у различитој величини зрневља. Како се теже меси, пожељније и лакше је да се помеша са основним белим брашнима у односу 50 : 50.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ