Сува маринада је нешто другачије.
Знамо да припрема меса без одговарајуће маринаде није баш најсјајнија. Оне су најбољи пут до укусног меса. Некада је припрема маринаде дуг процес, али да ли сте чули за суву маринаду?
Можда је сува маринада и најбржи начин прирпреме додатка за месо. Представља мешавина зачина, а спрема се брзо и једноставно.
Најбоље је да као и код припреме класичне маринаде, месо неко време одстоји у смеси.
Прочитајте још: Зашто ПЕЧУРКЕ не треба да перемо пре спремања? Да ли и ви правите ову грешку?
Предност суве маринаде је та да не може да се покаври, можете да је припремите унапред, одложите у теглицу и користите према потреби.
Рецепт за суву маринаду
Потребни састојци:
- ½ шоље смеђег шећера
- ¼ шоље млевене црвене паприке
- 1 кашика бибера
- 1 кашика соли
- 1 кашика чилија у праху
- 1 кашика белог лука у праху
- 1 кашика црвеног лука у праху
- 1 кашичица кајенске паприке
- 1 кашичица кумина
Све састојке добро измешајте, па мешавину утрељајте у месо и оставите да стоји најмање 30 минута. Уживајте у укусу!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ