Палачинке су многима омиљени слаткиш
Палачинке се спремају брзо, па су идеално решење за ненајављене госте. Захтевају свега неколико састојака, тако да можете да их спремите у сваком тренутку.
Укусне палачинке
Пре него што следећи пут кренете са припремом проверите да ли знате све тајне до савршено ваздушастог теста за палачинке:
Проверите свежину прашка за пециво
Ако вам је прашак за пециво стар или му је истекао рок трајања, на крају ц́ете да добијете равне палачинке, а не лагане и пахуљасте.
Прочитајте још: Додавање ОВОГ састојка у кајгану чини је савршено МЕКАНОМ И ВАЗДУШАСТОМ: Овако добар РЕЦЕПТ још нисте пробали
Грудвице
Ако добијете палачинке са грудвицама то значи да је неки корак био погрешан. Умутите суве састојке да бисте избегли велике грудвице.
Мешање
Трудите се да не мешате смесу превише. Неке грудвице у тесту су у реду, а уопштено гледано, боље је да имате неколико малих грудвица него лепљиво тесто. Ако сте умутили суве састојке пре него што сте додали мокре, требало би да будете у могуц́ности да их лагано спојите са неколико вештих окрета кашиком.
Одморите тесто
Када направите смесу не крећите одмах са прављење, већ је оставите да одстоји најмање 15 минута.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ