Током зиме бундева је присутна на столу као део многих рецепата и јела
Правимо питу од бундеве, печену бундеву и разне слаткише чији је део ова намирница. Бундева се не користи само у десертима већ и за прављење различитих чорби.
Већина рецепата почиње са чишћењем бундеве. Започните процес прањем, јер често на њој остану трагови земље. Затим уклоните поклопац и дно бундеве. У зависности од величине, можете бундеву исећи на мање комаде да бисте је лакше ољуштили.
Прочитајте још: Шта је здравије, ЖУМАНЦЕ или БЕЛАНЦЕ? Решите ову дилему једном за свагда
Ако користите бундеву за печење са кором, након уклањања два краја, прережите је на пола и помоћу кашике уклоните унутрашњост заједно са семенкама.
Након што сте је очистили, исеците је на жељену величину према рецепту. Ако ћете припремати пуњену бундеву, одсеците дно само мало, тако да она стоји усправно, и кашиком, пажљиво издубите унутрашњост.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ